Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
29 april 2024
Advies van onze dierenartsen

Vermijd hongergevoel bij je hond met deze tips

In deze blog delen we het verhaal van Nalou, onze geliefde hond op dieet. Ondanks haar speciale vermageringsdieet lijkt Nalou nog steeds honger te hebben en staat ze regelmatig te bedelen aan tafel. We bieden niet alleen inzicht in haar dieettraject, maar ook advies over hoe je haar optimaal kunt verzadigen tijdens haar vermageringsdieet, terwijl we bedelgedrag aan tafel verminderen. Leer hoe het verdelen van de dagelijkse voeding in kleine porties en het gebruik van slimme beloningen kunnen bijdragen aan een succesvol dieet voor jouw hond.

Vermijd hongergevoel bij je hond met deze tips

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Onze Nalou krijgt speciale dieetvoeding om te vermageren, maar staat nog steeds te bedelen aan tafel. Kan ze nog honger hebben?”

Nalou

Advies: Verdeel de dagelijkse hoeveelheid in kleine porties.

Maximale verzadiging creëer je door je hond meerdere kleine porties per dag voor te schotelen. Geef je hond dan 3 x of 4 x daags een maaltijd in plaats van het klassieke 2 x daags. Dit zorgt ervoor dat de maag steeds een beetje gevuld is, wat het hongergevoel wegneemt. Let er wel op dat je de dagelijkse portie nog steeds goed afweegt alvorens die te verdelen. Ben je niet thuis om een extra portie te geven? Stel dan een voederautomaat in die je hond automatisch voorziet van een portie lekkere brokjes op het gewenste tijdstip.

Een hond kan gewoon bedelen om je aandacht.

Een hond die bedelt en jankt aan tafel is niet altijd op zoek naar iets lekkers. Soms snakt een hond gewoon naar aandacht en denkt hij dat op deze manier te bekomen. Geef je hond dan nooit iets te eten als beloning maar beloon met een knuffel, een wandeling of een spelletje. Verleg de focus van je hond van zijn voeding naar iets anders leuk.

Wil je je hond toch belonen met een lekkernij zonder dat je schrik hoeft te hebben dat hij verdikt, geef dan een gezonde vetarme hondensnack. Kies voor een kleine treat die je tussen de maaltijden kan geven.

Onzeker over je keuze?

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent van de gekozen voeding. Er is dan ook een heel groot aanbod. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 topkeuzes voor jouw hond met overgewicht:

1.  Meerdere kleine maaltijden per dag.

Je hond krijgt al voeding om af te vallen. Een afvalvoeding bevat al unieke vezels die de maag optimaal vullen. Nóg meer verzadiging creëer je door van dat voer 3 of zelfs 4 maaltijden per dag te geven in plaats van 2. Niet thuis om een extra maaltijd te geven? Laat dat taakje dan over aan een automatische voederautomaat die je hond de juiste portie op het gewenste tijdstip serveert.

2.  Spelenderwijs eten.

Een andere manier om je hond meer verzadiging te geven is door middel van een snackbal of intelligentiepuzzel. Vul de snackbal of puzzel met wat brokken van zijn voer en laat hem aan de slag gaan. Zo is je hond voldaan, heeft hij wat beweging en hij kan zichzelf bezig houden: 3 vliegen in 1 klap.

3.  Een anti-schrokbak.

Dit type eetbak werd speciaal ontwikkeld voor de grootste schrokkers onder onze viervoeters. Een antischrokbak of slow feeder vermindert gulzig en gehaast eten. Ook kauwt de hond zijn brokken beter en trager waardoor er meer verzadiging is. Het gevolg is minder snel honger, wat dus een positieve invloed heeft op het gewicht.

Wetenschappelijke info over gewichtsverlies.

Maar liefst 30 procent van alle honden is te zwaar. Overgewicht kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en levensverwachting van je dier. Vooral gesteriliseerde dieren en rassen zoals de labrador, franse bulldog en de mopshond hebben aanleg voor overgewicht. Een dier met obesitas maakt meer kans op ziekten als diabetes, ziekte van Cushing, hartfalen, pancreasaandoeningen en kanker.

Om ervoor te zorgen dat jouw hond gezond blijft, is het belangrijk om overgewicht op tijd te herkennen en hem te helpen afvallen. Daarin spelen deze 3 factoren een belangrijke rol: speciale dieetvoeding, geen snacks meer en voldoende beweging. Lukt jou dit niet goed zelf, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een professional.

Reacties