Hondenvoeding

Bezig met laden...
Blog menu

Mag ik mijn hond een chocolade paaseitje geven?

Is het veilig om je hond een chocolade paaseitje te geven? Ontdek het in onze blog, waar dierenarts Valerie uitlegt waarom chocolade giftig is voor honden en wat te doen als je hond per ongeluk chocolade heeft gegeten. Leer meer over de gevaren van chocoladevergiftiging en ontvang waardevolle tips voor een veilige en vrolijke paasviering met je harige vriend.

21 maart 2024

Graanvrije voeding waarom wel of niet?

Wetenschappers discussiëren nog uitgebreid over het onderwerp. Er zijn voor en tegenstanders, maar mijn advies is om naar je hond te kijken. Het gezondheidsvoordeel is nog niet bewezen, en de meeste honden zijn niet allergisch aan granen.

27 juli 2023

Mijn hond wil zijn brokjes niet meer eten, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je hond niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je hond een kieskeurige eter is. Wij raden de voeding van Prospera Plus aan voor moeilijke eters.

20 april 2023

Mag mijn hond groenten en fruit eten?

Je mag zeker groenten en fruit aan je huisdier geven. Dat is zelfs heel gezond als tussendoortje. Het is wel belangrijk dat je oplet welke fruit en groenten je geeft. Zo zijn sommige groenten en fruit toxisch en daardoor niet veilig voor je hond.

24 februari 2023

Hoe ga ik om met het bedelgedrag van mijn hond?

Als dierenarts sta ik huisdiereigenaren op verschillende manieren bij. Zo kwamen de baasjes van Spyke, een bruine labrador, niet met een gezondheidsprobleem maar met een gedragsprobleem op consultatie. Sinds de feestdagen heeft Spyke altijd zin in iets lekkers, en staat hij dus bij elk lekker hapje te bedelen…

28 december 2022

Hoe kan ik mijn hond veilig verwennen?

Deze week zoekt onze dierenarts uit of Reine Nora, een stevige bouvier, vergiftigingsverschijnselen vertoont door het eten van een zelfgemaakte muffin. 

19 december 2022

Hoe maak je de overgang naar nieuwe voeding?

Overschakelen naar nieuwe voeding doe je best geleidelijk aan. Je hond moet hier lichamelijk en mentaal aan kunnen wennen. Honden zijn vaak gevoelig aan verandering, dus kan dit gepaard gaan met stress. Ook diarree is een gekend gevolg. Lees er alles over in deze blog. 

13 juli 2022

Mag ik mijn hond snacks geven?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Berner Sennen Dora op bezoek met alweer een klein beetje overgewicht. Baasje gaf toe toch nog vaak snoepjes en suikerklontjes te geven...

8 juli 2022

Natvoer, droogvoer of allebei? Wat is beter?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Buddy, een vrolijke spring-in-het-veld op bezoek. Deze Yorkshire Terriër laat sinds kort zijn voedingsbakje met brokken onaangeroerd staan. Het enige wat hem nog kan bekoren is een vers blikje natte voeding. Maar is enkel dit geven wel verstandig? 

30 juni 2022

Welke voeding geef ik mijn hond na sterilisatie of castratie?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week stond Cavalier King Charles Joyce ingepland voor haar sterilisatie. De operatie verliep prima en terwijl ze rustig wakker werd, overliep ik met haar baasje het lijstje voorzorgen die na de sterilisatie moeten genomen worden. Met op nummer 1: de voeding aanpassen. 

30 juni 2022