Hond

Bezig met laden...
Blog menu

Heeft mijn hond met gewrichtspijn aangepaste beweging nodig?”

In deze blog krijg je inzicht in de noodzaak van aangepaste beweging voor honden met gewrichtspijn, met de expertise van dierenarts Valerie van PharmaPets. Het advies is gericht op het bieden van comfortabele en veilige activiteiten voor honden die last hebben van ouderdomskwaaltjes zoals artrose. Beweging blijft essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van je hond, maar het is belangrijk om activiteiten aan te passen aan zijn behoeften.

25 april 2024

De voordelen van een orthopedisch kussen voor je hond

In "De voordelen van een orthopedisch kussen voor je hond" leer je waarom het zo belangrijk is om je oudere hond te voorzien van een orthopedisch kussen. Met deskundig advies van dierenarts Valerie ontdek je hoe deze kussens speciaal zijn ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan honden met pijnlijke spieren, gewrichten of rugklachten. Door te kiezen voor een kussen zoals Trixie Bendson, Jack and Vanilla Hampton, of Madison, geef je je hond niet alleen een goede slaaphouding en verlichting van drukpunten, maar verbeter je ook zijn algehele welzijn.

25 april 2024

Zijn er snacks die goed zijn voor de gewrichten van mijn hond?

Benieuwd welke snacks het beste zijn voor honden met gewrichtspijn? Ontdek in deze blog het deskundige advies van dierenarts Valerie over het selecteren van voedzame en heilzame traktaties om de levenskwaliteit van je hond te verbeteren.

25 april 2024

Mijn hond heeft pijn aan de gewrichten, welke supplementen zijn geschikt?

Ontdek welke supplementen geschikt zijn voor honden met gewrichtspijn in onze blog. Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, deelt haar inzichten tijdens haar consultatie. Leer welke supplementen naast speciale voeding extra ondersteuning bieden voor honden met gewrichtspijn.

25 april 2024

Welk natvoer geef ik aan mijn hond met gewrichtspijn?

Ontdek welk natvoer het beste is voor honden met gewrichtspijn. Onze dierenarts Valerie adviseert over voeding voor honden zoals Nala, die last hebben van gewrichtsproblemen. Leer welke natvoer opties beschikbaar zijn en ontdek wetenschappelijke informatie over gewrichtsproblemen bij honden. 

23 april 2024

Mag ik mijn hond een chocolade paaseitje geven?

Is het veilig om je hond een chocolade paaseitje te geven? Ontdek het in onze blog, waar dierenarts Valerie uitlegt waarom chocolade giftig is voor honden en wat te doen als je hond per ongeluk chocolade heeft gegeten. Leer meer over de gevaren van chocoladevergiftiging en ontvang waardevolle tips voor een veilige en vrolijke paasviering met je harige vriend.

21 maart 2024

Hoe verzorg ik de ogen van mijn hond?

Om te voorkomen dat het gebied onder de ogen voortdurend vochtig is, reinig je dit het best met een fysiologische oplossing. Dit herhaal je gemiddeld twee tot drie keer per week. Heeft je hond roodheid onder de ogen? Raadpleeg dan snel je dierenarts. 

3 november 2023

Mijn hond heeft pijn aan de gewrichten, hoe kan ik hem helpen?

Artrose is een veelvoorkomende aandoening bij grotere, maar ook oudere honden. Om te voorkomen dat je hond hierdoor belemmerd wordt kan je best kiezen voor een goed supplement. Mijn advies is het gebruik van een supplement én een voeding die de gewrichten ondersteunt.

25 augustus 2023

Mijn hond heeft vlooien, wat nu?

Mijn advies is om je hond heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Mijn hond wil zijn brokjes niet meer eten, wat kan ik doen?

Mijn advies is om na te gaan of je hond niet teveel snacks krijgt of stress ervaart. Daarnaast is een mogelijke verklaring voor verminderde eetlust dat je hond een kieskeurige eter is. Wij raden de voeding van Prospera Plus aan voor moeilijke eters.

20 april 2023