Profiteer nu van -5% op het volledige assortiment ! Actie geldig t.e.m. 16/05/24 |  Ontdek de voorwaarden ›

Bezig met laden...
Blog menu
29 april 2024
Advies van onze dierenartsen

Mag onze hond met overgewicht ook natvoer krijgen?

In de blog "Mag onze hond met overgewicht ook natvoer krijgen?" deelt dierenarts Valerie van PharmaPets waardevolle inzichten over het aanpassen van het dieet van honden met overgewicht. Ontdek waarom het herberekenen van de dagelijkse voedingshoeveelheid cruciaal is bij het introduceren van natvoer, samen met praktische tips en topkeuzes voor gewichtsverlies bij honden.

Mag onze hond met overgewicht ook natvoer krijgen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

 

“Onze hond Nalou is op dieet, ze krijgt speciale vermageringsbrokken. Het lukt goed want ze is al twee kilo kwijt. Nu zouden we graag wat natvoer bijgeven, mag dat?

Nalou

Advies: Herbereken de dagelijkse hoeveelheid.

Een hond die speciale brokken krijgt om te vermageren, krijgt een exact berekende dagelijkse hoeveelheid. Je mag niet zomaar natvoer bijgeven zonder dat deze dagelijkse hoeveelheid herbekeken wordt. Geef je toch natvoer bij zijn brokken, dan krijgt je hond weer te veel calorieën binnen waardoor hij geen gewicht zal verliezen en het gewenste resultaat uitblijft.

Kies natvoeding dat bij het droogvoer past. Meestal is er ook natvoer beschikbaar van de dieetvoeding die je hond krijgt. Laat vervolgens een deskundige (jouw behandelende dierenarts of onze PharmaPets dierenarts) opnieuw uitrekenen hoeveel droogvoer en hoeveel natvoeding je dagelijks aan je hond mag geven.

Nieuw afvalschema of nieuwe dagelijkse dosering voor je hond nodig? Stuur gerust een mailtje naar onze dierenarts

Gebruik: Droog en nat niet mengen.

We raden af droogvoer met natvoer te mengen in 1 kom. Je mag gerust droge en natte voeding combineren, maar geef dan bijvoorbeeld in de ochtend een kom droogvoer en in de avond de natte voeding. Op die manier voorkom je kieskeurigheid: sommige honden eten enkel het natvoer op en laten de brokken links liggen of omgekeerd, waardoor ze niet de correcte dagelijkse dosering binnen krijgen. Ook gaat door het mengen van de 2 texturen het mechanisch poetseffect van de brokken verloren en dus ook de positieve effecten op het gebit. 

Onzeker over je keuze?

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent van de gekozen voeding. Er is dan ook een heel groot aanbod. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met dierenarts Valerie voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 topkeuzes voor jouw hond met overgewicht:

1.  Royal Canin Satiety .

Natvoer voor honden die gewicht moeten verliezen. Je hond dient minder voeding op te nemen, daarom bevat Royal canin satiety extra vitaminen en mineralen zodat hij toch alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Speciale vezels zorgen voor vergroting van het voedselvolume in de maag. Dit geeft een gevoel van verzadiging.

2.  Specific Crw Weight Reduction.

Dit is een smakelijke paté met een laag vet- en caloriegehalte, maar rijk aan vezels en eiwitten. Specific Crw is ideaal als onderdeel van een afslankprogramma bij honden die een voorkeur hebben voor natvoer.

3.  Hill’s Metabolic groentenstoofpotje.

Hill’s Metabolic stoofpotje bevat lekkere kip en groenten voor de liefhebbers. Deze voeding ondersteunt het natuurlijke vermogen om vet te verbranden en laat je hond afvallen zonder een drastische vermindering van de porties voer.

Wetenschappelijke info over gewichtsverlies.

Maar liefst 30 procent van alle honden is te zwaar. Overgewicht kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en levensverwachting van je dier. Vooral gesteriliseerde dieren en rassen zoals de labrador, franse bulldog en de mopshond hebben aanleg voor overgewicht. Een dier met obesitas maakt meer kans op ziekten als diabetes, ziekte van Cushing, hartfalen, pancreasaandoeningen en kanker.

Om ervoor te zorgen dat jouw hond gezond blijft, is het belangrijk om overgewicht op tijd te herkennen en hem te helpen afvallen. Daarin spelen deze 3 factoren een belangrijke rol: speciale dieetvoeding, geen snacks meer en voldoende beweging. Lukt jou dit niet goed zelf, aarzel dan niet om hulp in te schakelen van een professional.

Reacties