Vlooien & teken

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 79

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 79

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Vlooien en teken zijn vervelend voor je hond. Bovendien kunnen ze de gezondheid van je favoriete huisdier in gevaar brengen. Bij Pharmapets bieden we verschillende producten aan waarmee je je hond kan beschermen en behandelen tegen vlooien en teken. Je kan deze producten snel en gemakkelijk online bestellen in onze webshop. Zo zorgen we samen voor een gelukkige hond!

Hoe bescherm ik mijn hond tegen vlooien?

Vlooien zijn kleine insecten die leven van bloed. Ze hebben een voorkeur voor warme beschutte plekjes in de vacht van je hond. Wanneer ze bijten, laten ze een beetje speeksel achter in de huid. Dit zorgt voor vervelende jeuk. Je hond begint te krabben en te rollen.

Enkele tips:

 • Controleer de huid van je hond regelmatig. Rode plekjes kunnen duiden op vlooienbeten. Kijk ook goed of je vlooien ziet. Een goede vlooienkam maakt de controle makkelijker. Gebruik een vlooienkam speciaal voor honden zodat je de huid van je hond niet beschadigt.
 • Voorkomen is beter dan genezen. Een vlooienband is een effectief en veilig middel om vlooien te voorkomen. Vlooienbanden zijn langdurig werkzaam en ze zijn gemakkelijk in gebruik.
 • Vlooiendruppels helpen je om vlooien te bestrijden en te voorkomen. Je brengt de druppels aan in de nek van je hond en je hond is daarna vier weken beschermd.
 • Heeft je hond vlooien? Gebruik dan een anti-vlooienshampoo voor honden. Deze shampoos werken snel en doeltreffend.
 • Wanneer je hond vlooien heeft en je hem behandelt, is het belangrijk om ook je huis goed te reinigen zodat je hond niet opnieuw besmet raakt. Vlooien springen immers gemakkelijk op sofa’s, tapijten, dekens. Gebruik daarom een omgevingsspray, stofzuig grondig en was bekleding op hoge temperaturen.

Hoe bescherm ik mijn hond tegen teken?

Teken zijn parasieten die zich hechten aan de huid van je hond. Ze zuigen zich vol met bloed en laten daarna meestal vanzelf los. Teken kunnen besmet zijn met ziektes en deze overbrengen op je hond. De meest bekende ziekte waarmee teken besmet kunnen zijn, is de ziekte van Lyme.

 • Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Bescherm je hond tegen tekenbeten door speciale tekendruppels of tekenbanden.
 • Controleer de huid van je hond regelmatig op teken.
 • Heeft je hond een teek? Verwijder deze met een speciale tekenhaak of tekentang.

Meest gekocht door onze klanten:

Advantix is een makkelijk aan te brengen vloeistof in pipet die vlooien, teken en luizen doodt. Werking: 4 weken

 • Snelwerkend
 • Eenvoudige toediening
 • Weert ook teken, zandvliegen, muggen en stalvliegen af

Frontline Combo is een makkelijk aan te brengen pipet ter bestrijding van vlooien, teken en onvolwassen vlooienstadia. Werking: 4 weken

 • Zeer effectief
 • Pakt ook vlooieneitjes, larven en poppen en voorkomt op die manier dat de omgeving/huis besmet raakt.

Seresto is een langwerkende halsband die tot 8 maanden bescherming biedt tegen vlooien, teken en luizen bij je hond.

 • Favoriet van onze Pharmapets dierenarts
 • Werkt ook tegen de ontwikkeling van vlooienlarven
 • Waterbestendig en geurloos

Koop online bij Pharmapets

Geef die vervelende vlooien en teken geen kans! In ons assortiment vind je vlooienkammen, vlooiendruppels, vlooienbanden, tekentangen, tekendruppels,… Kortom alles om ervoor te zorgen dat je hond geen last hoeft te hebben van vlooien of teken. In enkele muisklikken plaats je je bestelling. Heb je nog vragen? Onze experts staan voor je klaar met advies.

Frequently asked questions

Hoe kies ik tussen een vlooienband of vlooiendruppels?

Het voordeel van vlooiendruppels is dat het product snel word opgenomen door de huid van je hond, terwijl een vlooienband langzaam het product vrijlaat. Als je de vlooienband met de handen aanraakt was je best onmiddellijk je handen. Het voordeel van een vlooienband is dat het bescherming biedt over een langere periode, je moet er niet elke maand aan denken zoals bij de druppels. Sommige vlooiendruppels bieden ook bescherming tegen teken.

Hoe verwijder ik een teek bij mijn hond?

De kunst ligt in het volledig verwijderen van de teek, het hoofd inbegrepen. Het haalt weinig uit aan de teek de trekken, gebruik een speciale tekentang. Zorg dat de vacht van je hond goed uit de weg is. Plaats de tekentang rond het lichaam van de teek en maak een draaiende beweging alsof je ze wilt losschroeven. Desinfecteer de zone van de tekenbeet. Overweeg om je hond uit te rusten met een anti-teken halsband.

Welke anti-vlooienproducten zijn natuurlijk?

Er bestaan verschillende vlooienwerende producten voor honden: poeders, sprays (sommige honden zijn bang van de verstuiver), halsbanden, druppels (elke maand te herhalen), tabletten, shampoos (vooral voor als je hond met vlooien zit) en essentiële oliën. Bij de essentiële oliën (lavendel, eucalyptus, munt, tijm, rozemarijn en ceder) en shampoos vind je de meest natuurlijke producten.