Bezig met laden...
Blog menu
25 april 2024
Advies van onze dierenartsen

Zijn er snacks die goed zijn voor de gewrichten van mijn hond?

Benieuwd welke snacks het beste zijn voor honden met gewrichtspijn? Ontdek in deze blog het deskundige advies van dierenarts Valerie over het selecteren van voedzame en heilzame traktaties om de levenskwaliteit van je hond te verbeteren.

Zijn er snacks die goed zijn voor de gewrichten van mijn hond?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets, geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie.

“Nala heeft last van haar gewrichten door ouderdom. Ze krijgt daarvoor een speciale voeding door de dierenarts aangeraden. Kan ik deze voeding blijven geven en is er speciaal natvoer voor haar?”

Nala

Advies: geef snacks met een hoog eiwitgehalte.

Uit eiwitten haalt je hond kracht en bouwt hij spieren op en dat helpt natuurlijk als hij wat last heeft van de gewrichten. Daarom zijn snacks met een hoog eiwitgehalte zeker een goed idee. Er bestaan ook snacks die speciaal ontwikkeld werden om aan honden met gewrichtspijn te geven zoals Purviso Plus Mobility  snacks.

Gebruik: maximaal 10% van de dagelijkse hoeveelheid voedsel.

Je geeft best niet te veel snacks aan je hond. De vuistregel voor snacks is ongeveer 10% van de dagelijkse hoeveelheid voeding. Geef je toch eens wat meer? Dan geef je best wat minder brokjes. Al is het altijd nog het beste om vooral de speciale voeding te geven bij gewrichtspijn. Daarin zitten namelijk extra ingrediënten voor de gezondheid van je hond.

Onzeker over je keuze?

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent of een supplement je hond kan helpen. Daarnaast is het aanbod ook heel groot. Twijfel je? Neem dan gerust contact op met onze dierenarts voor meer info. Dat kan via mail, chat of videochat.

3 topkeuzes om je hond met een gewrichtsprobleem te verwennen:

1.  Purviso Plus Mobility Support.

Zoek je een snack die specifiek werkt tegen gewrichtspijn? Dan zijn deze Purviso Plus snoepjes de juiste keuze. Ze bevatten glucosamine, collageen en hyaluronzuur voor het onderhoud van gezond kraakbeen. Heeft je hond zware artrose? Kies dan Purviso Plus Mobility Forte .

2.  Pettitude Eenden Sticks.

De Pettitude Eenden Sticks zijn rijk aan eiwitten en arm aan vet. Ideaal dus voor tijdens het trainen van je hond én voor honden met gewrichtspijn. De eiwitten geven je hond kracht, zonder dat je hond te veel vetten opneemt.

3.  Flexadin.

Deze snack van Flexadin met kip bevat collageen type 2, een bouwsteen van kraakbeen en zorgt voor een soepele beweging.

Wetenschappelijke info over gewrichtsproblemen.

Gewrichtsproblemen bij honden kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, letsel, infectie of degeneratieve aandoeningen zoals artrose. Je hond kan er dus zowel permanent last van hebben door genetische aanleg, of tijdelijk mee te maken krijgen. Gewrichtsproblemen kunnen de levenskwaliteit ernstig beïnvloeden en moeten dus meteen aangepakt worden.

Reacties