Voeding

Bezig met laden...
Blog menu

Hoe voer je je fret ?

Het voeren van je fret vereist een zorgvuldige balans tussen vlees en gemengd voedsel, vaak in de vorm van brokjes. Ons advies voor het voeren van je fret: geef hem natuurlijk voer (verkrijgbaar bij dierenwinkels). Gebruik een mengsel van vlees, botten en gemalen plantaardig materiaal, bekend als BARF. Kies voor speciale kroketten en aarzel niet om je fret voedingssupplementen te geven die rijk zijn aan vitaminen en mineralen.

20 mei 2021

Hoe moet je je konijn voeren ?

Er zijn een paar regels die je moet volgen bij het voeren van een konijn: geef hem vezelrijk voer, veel hooi, kant-en-klaarvoer in korrelvorm en vers water. Tot slot, laat je konijn zijn caecotrofen eten, glimmende, vochtige, zachte uitwerpselen die een essentieel onderdeel zijn van zijn dieet.

20 mei 2021

Knaagdieren voeren: algemene regels

Er zijn een aantal algemene regels voor het voeren van een knaagdier, of het nu een hamster, cavia, muis of chinchilla is. Kies pellets die geschikt zijn voor de soort knaagdier en geef af en toe plantaardige vezels en vers voer. Vermijd tot slot bepaalde planten die giftig zijn voor knaagdieren, zoals avocado's, aardappelen, klaprozen en uien.

20 mei 2021

Hoe worden konijnen gespeend ?

Het spenen is een cruciale fase in de ontwikkeling van jonge konijnen, die tijdens hun groeifase zeer zorgvuldig in de gaten gehouden moet worden. Jonge konijntjes zijn de eerste weken erg kwetsbaar, dus ons advies is om ze een ideale omgeving te bieden zodat ze normaal groeien en zonder problemen door de speenfase komen. Dit zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten.

16 mei 2021

Hoe gebruik je luzerne voor je konijn ?

Luzerne is rijk aan calcium. En konijnen hebben er niet veel van nodig. Te veel calcium veroorzaakt problemen met de urinewegen. Behalve als het konijn nog in de groei is, d.w.z. als het minder dan 6 maanden oud is. Op dat moment helpt calcium bij de opbouw van de botten. Luzerne is verkrijgbaar in de vorm van hooi of pellets.

15 mei 2021