Verzorging

Bezig met laden...
Blog menu

Waarom stampt mijn konijn met zijn poten ?

Konijnen stampen soms verwoed met hun poten op de grond, vaak 's nachts. De reden voor dit gedrag kan angst, dorst, honger of soms eenzaamheid zijn.

16 mei 2021

Waarom niest mijn konijn ?

Niezen is vaak een symptoom van een ernstiger probleem. Daarom moet je het gedrag van je konijn goed in de gaten houden. Ons advies is om te kijken of hij alleen door zijn mond begint te ademen: dit kan betekenen dat zijn neusholtes verstopt zijn. Hij kan in ademnood verkeren. De oorzaken kunnen omgevingsfactoren of allergieën zijn, maar het niezen van je konijn moet je niet licht opvatten. Je moet de oorzaken vaststellen en hem alle aandacht geven die hij nodig heeft.

16 mei 2021

Wat is pododermatitis bij konijnen ?

Pododermatitis is een ontsteking van de huid op de voeten van bepaalde dieren, vooral konijnen, die er vaak last van hebben. Het is niet besmettelijk en vormt geen risico voor mensen. De behandeling kan echter lang duren en moeilijk zijn, vooral als het te laat wordt ontdekt. Hier volgen enkele verklaringen.

16 mei 2021

Hoe verloopt de dracht bij fretten ?

De fret is een levendig en aandoenlijk diertje. Hij was lange tijd toegewijd aan de jacht, maar is nu huizen binnengevallen en heeft zijn plaats als huisdier verdiend. Bij fretten duurt de draagtijd 41 tot 43 dagen en het vrouwtje baart ongeveer tien baby's. Bent u de trotse eigenaar van een jonge fret en wilt u graag kleintjes? PharmaPets onthult alles over de voortplanting van fretten.

13 mei 2021

Wat is konijncoryza ?

Onder de naam coryza groeperen we verschillende pathologieën met identieke of vergelijkbare symptomen die verband houden met ademhalingsmoeilijkheden, maar ook met loopneus. Konijncoryza is een besmettelijke luchtwegaandoening die dodelijk is als deze niet op tijd wordt behandeld. Veroorzaakt door bacteriën, kunnen de symptomen variëren van herhaaldelijk niezen tot abcessen in gevorderde gevallen.

13 mei 2021