Oogverzorging

Voor de verzorging van de ogen van je hond gebruik je best een oogreiniger. Iedere hond heeft wel eens last van korstjes of slapertjes in de ooghoeken. Ook traanstrepen kunnen voorkomen of verminderd worden met de juiste producten. Bekijk hieronder onze oogproducten -en reinigers. Omdat ze speciaal voor het oog ontwikkeld zijn, zijn ze compleet onschadelijk. 

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Frequently asked questions

Wanneer moet ik de ogen van mijn hond schoonmaken?

Maak dagelijks voorzichtig de ogen van je hond schoon met een verzorgingsproduct. Vooral wanneer je de vorming van korstjes bij de ooghoek vaststelt, of wanneer traanvocht bruine vlekken onder de ogen vormt. Stof, haar en pollen kunnen de ogen van je hond irriteren. Honden met een korte snuit hebben extra aanleg voor problemen met de traankanalen.

Hoe kies ik een product om de ogen van mijn hond te verzorgen?

Voor de dagelijkse verzorging van de ogen van je hond kan je gebruik maken van kompres gedrenkt in een fysiologische oplossing. Zo kan je makkelijk de traanafzetting en bruinachtige vlekken onder de ogen verwijderen en krijgt de vacht zijn originele kleur terug. Als je hond tekenen van een oogontsteking vertoont (een rood oog, zwelling, moeite om het oog te openen) vraag je best raad aan je dierenarts, die kan je behandelende oogdruppels voorschrijven.

Hoe reinig ik de ogen van mijn hond met oogdruppels?

Maak eerst de ogen van je hond schoon: breng de fysiologische oplossing aan op een kompres en verwijder de traanafzetting van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek. Breng daarna de oogdruppels aan ter hoogte van de binnenste ooghoek. Breng nooit oogdruppels aan zonder de ogen te reinigen, dit kan mogelijk ontstekingen verergeren.