Senior/oudere kat

Bezig met laden...
Blog menu

Het droogvoer voor katten is aangepast aan elke levensfase.

Het is essentieel om kattenbrokjes te kiezen die perfect aansluiten bij hun voedingsbehoeften. Kittens en zwangere vrouwtjes hebben bijvoorbeeld verrijkte brokjes nodig, terwijl gecastreerde katten gezond blijven met goed gedoseerd dieetvoer... Senior kattenbrokjes helpen overmatige verkalking, artrose en nierproblemen te voorkomen.

20 mei 2021

Hoe kan cataract bij katten worden behandeld ?

Cataract is een oogziekte die zowel mensen als dieren (honden, katten, paarden, enz.) treft. Aanvankelijk kunnen katten nog goed zien, maar daarna wordt hun kristallijne lens steeds ondoorzichtiger. Het risico is totale blindheid van het oog of de ogen, en dit is onomkeerbaar. Gelukkig zijn er behandelingen die het verlies van het gezichtsvermogen kunnen vertragen en zelfs volledig kunnen herstellen.

16 mei 2021

Hoe bereken je de leeftijd van een kat ?

De beste manier om de leeftijd van een kat te berekenen is door een dierenarts te raadplegen. Hij of zij zal de leeftijd van je huisdier bepalen door naar het gebit te kijken, net zoals hij of zij zou doen bij een paard of hond. Dit is handig als je een kat in huis neemt zonder zijn afkomst of geschiedenis te kennen. Maar hoe kun je de leeftijd van een kat berekenen zonder een specialist te raadplegen?

15 mei 2021

Wat kan ik doen voor mijn ouder wordende kat ?

Een ouder wordende kat kan allerlei ziekten ontwikkelen, zoals artritis, urineweginfecties, nierfalen of hartaandoeningen. Het is aan jou om het dieet van je oudere kat aan te passen en zijn gedrag en ongewone symptomen in de gaten te houden. Je moet de gezondheid van je oudere kat ook toevertrouwen aan een dierenarts voor halfjaarlijkse controles.

14 mei 2021

Mijn kat heeft chronisch nierfalen, wat kan ik doen ?

Chronisch nierfalen komt vooral voor bij oudere katten. Het kan worden veroorzaakt door vier ziekten: nierinfectie of pyelonefritis, nierschade, herhaalde plasproblemen of nierkanker. Er zijn verschillende behandelingen voor nierfalen bij katten: een aangepast dieet met weinig eiwitten en fosfor, medische behandeling of rehydratie via een infuus in de ernstigste gevallen.

14 mei 2021

Hoe kan ik de diabetes van mijn kat onder controle houden ?

Hoe kun je de diabetes van je kat controleren? Diabetes is een ernstige ziekte die een zeer restrictieve behandeling vereist, gebaseerd op dagelijkse insuline-injecties.... En vergeet niet om het dieet van je kat nauwkeurig aan te passen, door hem voeding te geven dat veel eiwitten bevat, weinig suiker en licht verteerbaar is.

14 mei 2021

Hoe kan ik mijn kat met artrose helpen ?

Bij artrose bij je kat wordt het kraakbeen vernietigd. Deze ongeneeslijke ziekte treft vooral oudere katten. Hoewel er geen genezing is voor artrose bij katten, zijn er ontstekingsremmers en voedingssupplementen die de achteruitgang van de gewrichten kunnen helpen beperken.

14 mei 2021

Hoe lang leeft een kat ?

De levensverwachting van een huiskat is gemiddeld 15 jaar, wat overeenkomt met 76 mensenjaren. Dankzij de huidige vooruitgang op het gebied van de diergeneeskunde kunnen de hedendaagse katten echter hopen de leeftijd van 20 jaar te bereiken. De levensduur van een kat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ras, het geslacht en de aard van zijn dieet. Er wordt bijvoorbeeld geschat dat een binnenkat langer zal leven dan een wilde kat.

13 mei 2021

Welke voeding geef ik aan mijn senior kat?

Voeding voor jouw oudere kat vereist een aanpassing van zijn dieet. Waarom? De immuunafweer van jouw kat verzwakt na verloop van tijd en dit kan nierproblemen veroorzaken. Het is dus belangrijk om zijn eetlust te stimuleren, voeding te bieden die gemakkelijk te kauwen en te verteren is, en te kiezen voor speciale voeding voor oudere katten.

12 mei 2021