Gebitsverzorging

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 77

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 77

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Sterke tanden, gezonde hond

Gebitsverzorging bij je hond, een belangrijk aandachtspunt! Iedere dierenarts is het erover eens dat de tanden poetsen van je hond dé belangrijkste manier is om tandplak en tandsteen tegen te gaan. Overmatig tandplak en tandsteen kunnen tandvleesontstekingen geven en veel pijn bij je diertje veroorzaken. Een ander voordeel is dat uw hond minder last zal hebben van een stinkende adem. Poetsen dus is de boodschap!

Je hond zijn tanden poetsen, makkelijker gezegd dan gedaan! Hiermee begin je best zo vroeg mogelijk dwz op puppyleeftijd. Geleidelijke gewenning aan de tandenborstel en tandpasta werkt het best. Eerst de lip voorzichtig optillen en beginnen met zachte, voorzichtige bewegingen telkens wat langer. Beloon je hond met je stem bij iedere positieve reactie. Volwassen honden kunnen ook nog starten met tanden poetsen, met het nodige geduld en training lukt dit zeker!

Wat heb je nodig? Een speciale hondentandenborstel en hondentandpasta. Tandpasta speciaal voor honden gemaakt bevat meestal een lekker smaakje zoals kip of rund en mogen ingeslikt worden. Wij hebben ook gebitsverzorgingssets waar een vingerborstel bijzit, naargelang uw voorkeur van poetsen.

Andere tips:

  • Wanneer uw hond het tanden poetsen maar niks vindt, kan u ook een reinigingsdoekje of verbandgaasje gebruiken om voorzichtig over de tanden te gaan
  • Onze enzymatische kauwstrips zijn lekker én efficient tegen tandplakvorming
  • U kan eveneens uw hondenvoer aanpassen, diverse merken hebben een specifiek gamma voer dat speciaal ontwikkeld om de gezondheid van het hondengebit te garanderen zoals Hill's T/D of Royal Canin Dental &...
  • Wij hebben supplementen in de vorm van poeder of vloeistof voorradig die het gebit van uw hond reinigen, antibacterieel werken én zorgen voor een frisse mondgeur
  • Kauwen, kauwen, kauwen: verwen je hond met onze kauwspeeltjes, speciaal hondenspeelgoed, kauwbotjes of dentasticks.
  • Tot slot: Poets nooit de tanden van je hond met je eigen tandpasta! Gebruik speciaal ontwikkelde tandenborstels en tandpasta voor honden 

Waarom bij Pharmapets bestellen?

Kwaliteit primeert

Wij gaan voor hoge kwaliteit en verkopen enkel merken waar we 100% achter staan

Persoonlijke hulplijn

Heb je vragen over de voeding van je hond? Onze dierenarts geeft met plezier persoonlijk advies. Contacteer ons hier.

Alles voor uw dier

Een gelukkig huisdier, daar doen we het voor.

Frequently asked questions

Hoe verzorg ik de tanden van mijn hond?

De mondverzorging van je hond gaat over de tanden, het tandvlees en de adem van je hond. Door regelmatig de tanden van je hond te poetsen bescherm je ze tegen bacteriën, maar houd je ook het tandvlees gezond. Aanvullende snacks voor de tandhygiëne helpen de vorming van tandplak tegen te gaan en houden de adem van je hond fris.

Wat zijn de juiste producten om tandplak te verwijderen?

Gebruik een enzymatische tandpasta om regelmatig de tanden van je hond te poetsen. Net als snacks voor de tandhygiëne met enzymen vermijd dit de vorming van tandplak. Een regelmatige verzorging is essentieel om de verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Indien de tandplak zich vormt onder het tandvlees kan enkel de dierenarts tussenkomen om de tandplak te verwijderen.

Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

Laat hond wennen aan de smaak van de tandpasta door eerst een klein beetje aan zijn lippen te toen zodat hij het kan aflekken. Ga voorzichtig te werk, te beginnen met de bovenste tanden en van de achterste tanden naar voor toe. Hou de mond van je hond voorzichtig open en neem op tijd een pauze als je merkt dat je hond onrustig word.