• GRATIS LEVERING
  Vanaf €50, anders €3,99
 • DE LAAGSTE PRIJS
  Onze prijzen worden dagelijks aangepast
 • ADVIES VAN SPECIALISTEN
  Onze dierenartsen helpen jou en je huisdier graag!

Apporteerspeelgoed

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Jij gooit een voorwerp en je hond brengt het terug. De meeste honden zijn gek op apporteren. Dankzij dit spel beleef je unieke momenten met je hond en wordt jullie band alleen maar sterker. Het is ook een prima manier om de gehoorzaamheid van je hond te trainen.

Verschillende soorten apporteerspeelgoed

Er zijn verschillende soorten apporteerspeelgoed, speciaal ontwikkeld voor honden. Bij Pharmapets verkopen we:

 • Speciale apporteerballen
 • Apporteerblokken
 • Apporteerspeelgoed van Kong, ultrasterk hondenspeelgoed

Hoe leer je je hond apporteren?

Stap 1: Leren zoeken en leren oppakken

Het zooeken en oppakken van voorwerpen zit in je hond ingebakken. Het komt voort uit zijn jachtinstinct. Van nature hebben honden het in zich om achter dieren te jagen en ze in de mond te pakken. De meeste honden doen dit dus vanzelf, andere moet je wat meer stimuleren. Dat kan door je hond eerst aan het apporteerspeelgoed te laten ruiken en zijn aandacht ervoor te wekken. Doe alsof je het aan je hond geeft, maar neem het dan snel terug.

Stap 2: leren terugbrengen

Als je hond het apporteerspeelgoed in zijn bek heeft, roep je hem. In het begin vinden sommige honden het niet leuk om hun ‘vangst’ af te geven. Ga nooit achter je hond aan wanneer hij het speelgoed niet komt terug brengen, want zo verlies je de controle. Het beste is om te blijven oefenen en om je hond te belonen wanneer hij het speelgoed terug brengt.

Stap 3: leren loslaten

Je hond moet zijn ‘prooi’ ook loslaten. Trek het apporteerspeelgoed niet uit zijn bek, want dan wordt het een trekspelletje. Je hond moet leren om het apporteerspeelgoed los te laten. Je kan dit leren door hem een kleine beloning te geven in de vorm van een beloningssnack. Om die op te eten, moet hij zijn bek openen. Gooi daarna nog eens met het apporteerspeelgoed, zo leert je hond hoe dit leuke spel in elkaar zit!