• GRATIS LEVERING
  Vanaf €50, anders €3,99
 • DE LAAGSTE PRIJS
  Onze prijzen worden dagelijks aangepast
 • ADVIES VAN SPECIALISTEN
  Onze dierenartsen helpen jou en je huisdier graag!

Beschermende shirts

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
Top

Wanneer je hond loops of incontinent is, moet herstellen van een operatie of wonde of huidproblemen heeft, dan heb je een medical pet shirt nodig. Dit kan je online kopen bij Pharmapets. 

Medical pet shirts voor honden bieden een oplossing als: 

 • je een loops teefje in huis hebt: je kan achteraan in het shirt een absorberend verband aanbrengen. Zo heb je geen vlekken meer in huis.
 • als je hond incontinent is: je kan speciale verbanden aanbrengen in de petshirt. Zo heb je geen last meer van vervelende urinegeur in huis.
 • je hond moet herstellen van een operatie of wond: een beschermende petshirt zorgt vaak voor minder stress bij je hond dan een kraag. Het shirt zorgt ervoor dat je hond niet aan zijn wonde kan likken of knabbelen. Het zorgt er ook voor dat de wonde voldoende kan ademen.
 • huidproblemen

Hoe doe ik mijn hond het medical pet shirt aan?

Een beschermende petshirt heeft een open achterzijde. Je trekt het shirt over de kop van je hond en stopt daarna voorzichtig de voorpootjes in de hiervoor bestemde gaten. Voor sommige grote honden is het gemakkelijker om eerst een voorpoot, dan een hoofd en dan de andere voorpoot in de gaten te stoppen. Trek daarna het shirt goed naar achteren en maak het shirt achteraan op de rug vast met de drukknopen. Zorg ervoor dat het shirt comfortabel zit voor je hond en dat hij zijn staart nog kan bewegen.

Welke maat heeft mijn hond?

Het is belangrijk dat het beschermende shirt comfortabel zit voor je hond en dus niet te strak zit. Je kan best de ruglengte en de borstomvang van je hond meten. De ruglengte meet je van de nek tot de staartaanzet. Voor de borstomvang meet je de omvang van de borstkas van je hond, vlak achter de schouders.