Parasieten

Bezig met laden...
Blog menu

Ik denk dat mijn kat wormen heeft, wat kan ik doen?

De behandeling van een wormenbesmetting loopt net iets anders dan de preventie. Mijn advies is om een breedspectrum ontwormingsmiddel aan je kat te geven. Dit mag je na twee weken nog eens herhalen zodat alle eitjes en wormen zeker afgedood zijn. Daarnaast kan je je kat nog extra ondersteunen bij door de wormen veroorzaakte problemen.

20 oktober 2023

Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien?

Mijn advies is om je kat heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Hoe bescherm ik mijn kat tegen wormen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. In de kijker deze keer staat de schattige kitten Missy. Op een opgezette buik na, lijkt Missy kerngezond. Niet is minder waar, want we ontdekten dat het buikje van Missy vol wormen zit. 

30 juni 2022

Hoe bescherm ik mijn kat tegen vlooien?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. Deze week kwam Lola op bezoek met springende beestjes tussen de lange haren van haar vacht. Bovendien had het hele gezin last van hevige jeuk...

30 juni 2022

Hoe kom je van vlooien in huis af ?

Katten in huis kunnen ook vlooien betekenen, en dit ongedierte kan het dagelijks leven snel tot een hel maken. Ondanks behandeling kunnen vlooien toch je huis binnensluipen en als je het probleem niet snel aanpakt, krijg je al snel te maken met een plaag. Het herkennen van de tekenen van een plaag, het behandelen van je huis en het voorkomen van de verspreiding van vlooien zijn de belangrijkste stappen in de jacht op de gezworen vijanden van je kat.

5 juli 2021

Mijn kat heeft darmwormen, wat moet ik doen?

Darmwormen komen veel voor bij katten: rondwormen zoals spoelwormen of haakwormen, of platwormen zoals lintwormen. Deze wormen kunnen diarree, braken en bloedarmoede veroorzaken. Om deze problemen te voorkomen, moet je je kat regelmatig ontwormen om te voorkomen dat darmwormen zich in zijn lichaam nestelen.

20 mei 2021

Kan mijn kat oormijt krijgen ?

Oormijt bij katten is een huidziekte die wordt veroorzaakt door een parasitaire mijt genaamd octodectes cynotis. Oormijt is zeer besmettelijk voor andere katten en honden en kan behandeld worden met een acaricide en een antiparasiticum in de vorm van een zalf of druppels.

20 mei 2021

Kan mijn kat schurft krijgen ?

Schurft bij katten is een huidziekte die wordt veroorzaakt door mijten. Om je kat te behandelen, moet je een dierenarts raadplegen, want de behandeling is complex: scheren, lotions aanbrengen, injecties, desinfectie van de omgeving van het dier en isolatie om te voorkomen dat je kat andere dieren besmet.

20 mei 2021

Hoe kies ik een vlooienband voor mijn kat ?

Om de juiste vlooienband voor jouw kat te kiezen, kun je het beste jouw huisdier leren kennen: is het gewend om een halsband te dragen? Heeft hij ooit allergische reacties gehad op bepaalde producten? Is hij meer een platte kat of een echte zwerver? Een vlooienband is essentieel voor het welzijn van een kat en kan een oplossing zijn voor baasjes die hun gedachten van vlooien willen afleiden.

16 mei 2021

Wat is de levensduur van een vlo ?

De vlo is een parasiet die onze vrienden honden en katten, maar ook mensen kan teisteren. De vlo heeft drie verschillende levensstadia, van ei tot larve, voordat ze volwassen wordt. Zijn leefomgeving en eigenschappen veranderen tijdens zijn leven, waardoor hij moeilijk te elimineren is. Om vlooien effectief te bestrijden, moet je de infectiebron identificeren. Om van deze invasieve en soms ziektedragende parasiet af te komen, is het belangrijk om er bekend mee te zijn.

15 mei 2021