Parasieten

Bezig met laden...
Blog menu

Mijn hond heeft wormen, wat nu?

De behandeling van een wormenbesmetting loopt net iets anders dan de preventie. Mijn advies is om een breedspectrum ontwormingsmiddel aan je hond te geven. Dit mag je na twee weken nog eens herhalen zodat alle eitjes en wormen zeker afgedood zijn. Daarnaast kan je je hond nog extra ondersteunen bij door de wormen veroorzaakte problemen.

20 oktober 2023

Mijn hond heeft vlooien, wat nu?

Mijn advies is om je hond heel het jaar door tegen vlooien te beschermen. Dat doe je met anti-vlooienmiddelen zoals sprays, pipetten, een halsband of pilletjes. De frequentie wordt doorgaans voorgeschreven door het product. Bij besmetting is het nodig je huisdier vaker te behandelen en ook de omgeving mee te behandelen.

5 mei 2023

Hoe bescherm ik mijn hond tegen wormen?

Valerie, onze dierenarts bij PharmaPets geeft elke week een inkijk tijdens haar consultatie. In de kijker deze keer staat de schattige Labradoodle pup Woody. Op een opgezette buik na, lijkt Woody kerngezond. Niet is minder waar, want we ontdekten dat het buikje van Woody vol wormen zit. 

30 januari 2023

Vlooien bij de hond

Heeft je hond last van vlooien? Kijk hier voor tips over hoe je vlooien bij je huisdier kan bestrijden.

14 juli 2022

Mijn hond eet de uitwerpselen van andere honden, is dit normaal ?

Eet je hond de uitwerpselen van andere honden? Coprofagische honden kunnen last hebben van spijsverteringsparasieten, gastritis, een veranderde spijsverteringsflora, vitaminetekorten, angst of verveling. Raadpleeg je dierenarts om de precieze oorzaak van de coprofagie van je hond te achterhalen.

20 mei 2021

Kan ik mijn hond beschermen tegen demodecia ?

Demodecia bij honden is een huidziekte die lijkt op schurft. Het komt vooral voor bij jonge honden en bepaalde rassen zoals teckels, Chow-Chows, collies en dalmatiërs. Om je hond te behandelen tegen demodecacea, gebruik je antiparasiettabletten, acaricidebaden of pipetten om antimijtenlotion rechtstreeks op de huid van de hond aan te brengen.

20 mei 2021

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen schurft ?

Schurft bij honden is een zeer besmettelijke huidziekte die wordt veroorzaakt door een mijt. Het kan dodelijk zijn voor je huisdier als het niet behandeld wordt. Schurft manifesteert zich als jeuk, maar ook als puistjes, korsten of grijzige plekken. De behandeling van hondenschurft is complex: een combinatie van scheren, lotions aanbrengen en de omgeving van je hond ontsmetten.

20 mei 2021

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen de ziekte van Lyme ?

De ziekte van Lyme wordt bij honden, net als bij mensen, overgedragen door tekenbeten. De infectie veroorzaakt terugkerende aanvallen van artritis, die gepaard gaan met kreupelheid en soms anorexia en vermoeidheid. De symptomen van de ziekte van Lyme zijn moeilijk te herkennen en de diagnose moet door een dierenarts worden gesteld. Deze ernstige ziekte bij honden kan worden behandeld met antibiotica, maar de artritisaanvallen kunnen lang aanhouden. Voorkom de ziekte door anti-teken pipetten, tabletten, halsbanden of sprays te gebruiken.

20 mei 2021

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen leishmaniasis ?

Leishmaniasis bij honden is een parasitaire ziekte die wordt veroorzaakt door de beet van een mug, de zandvlieg. Het kan de lever, milt, lymfeklieren, nieren of huidweefsel van je hond aantasten, zelfs enkele maanden na de beet. Omdat de behandeling van leishmaniasis erg zwaar is voor honden, kun je de ziekte het beste voorkomen door een anti-muggen halsband te dragen en vochtige plekken in het donker te vermijden.

20 mei 2021

Hoe kan ik mijn hond beschermen tegen oormijt ?

Oormijt is zeer besmettelijk. Deze huidziekte wordt veroorzaakt door een mijt en wordt overgedragen door eenvoudig contact tussen dieren. Symptomen zijn veel krabben, roodachtige of bruinachtige oren en zwart, stinkend oorsmeer. Oormijt kan worden behandeld met een acaricide en een antiparasitair middel.

20 mei 2021